2018 – 2019

2018

Tjee wat is dit jaar voorbij gevlogen. Het voelt nog als gisteren dat ik mijn verhaal over 2017 zat te schrijven. Ik heb het net even terug gelezen. Zo grappig hoe anders alles toen was. Er is zoveel veranderd.
In het stuk dat ik schreef over 2017 en vooruitblikte naar 2018 was ik vrij gematigd over mijn ambities. Jaap leek nog niet goed op zijn plaats te zitten op zijn nieuwe school en Anna zou in januari 2018 starten op een nieuwe school. Veel onzekerheden dus die van invloed zijn op mijn tijd en mogelijkheden om te werken.

Zoals jullie misschien in de andere blogs van 2018 hebben kunnen lezen (zoals “Jouw liedje” en “Even over mijn zoon“)  ging het met Jaap langzaamaan steeds beter. Er is altijd wel iets, en helemaal ideaal is deze school misschien niet, maar beter dan we ooit gehad hebben. Hij is blij en het gaat goed met hem. Zeker nu, want sinds dit schooljaar gaat hij één middag in de week naar een “dubbel bijzonder groep” en dat doet hem ontzettend veel goed. Hij zit hier met andere hoogbegaafde kinderen en leert vooral HOE hij kan leren. Het is zijn leukste dag van de week.

Anna is, zoals je hebt kunnen lezen,  in januari gestart op een nieuwe school. Ze heeft snel haar draai gevonden en het gaat beter met haar dan ooit tevoren. Ze zit exact op de juiste plaats en doet het hartstikke goed!
Het is zo’n fijn gevoel dat de kinderen lekker op hun plek zitten. In het begin van het jaar ben ik rustig en voorzichtig begonnen met mijn bedrijf, maar vooral sinds de zomervakantie ga ik als een speer!

Eind 2017 schreef ik: “En ik? Ik hoop dit jaar meer tijd te kunnen besteden aan mijn bedrijf. Ik wil starten met het geven van workshops over essentiële oliën. Ik wil nog wat cursussen volgen en De Groene Hippie verder ontwikkelen.”

Nou dat is wel gelukt  😉

Ik begon in januari heel klein. Mijn eerste workshop, voor zes mensen geloof ik. Ik vond het doodeng! Maar ik deed het toch, en wat bleek? Ik vond het ontzettend leuk om les te geven. Om anderen te leren hoe ze essentiële oliën kunnen inzetten voor een gezonder leven. Ik genoot ervan.

Helaas was dit maar van korte duur, want ik kreeg de workshops niet vol. Mensen komen ’s avonds niet graag hun huis meer uit. Nemen de moeite niet om naar een workshop te komen. En ik moet zeggen, zeker als het ’s avonds zo vroeg donker is, ik ben zelf ook liever thuis. Hmm hoe ga ik dat dan doen? Online dan maar? Maar hoe dan? En dan live video’s doen? Dat kan / durf ik echt niet.

Ook dat duurde weer even, maar ik maakte een eerste opzet en in april draaide ik mijn eerste online workshop. En die werd steeds groter en er kwamen steeds meer mensen op af. Langzaam begonnen de klanten binnen te stromen.

Toen kwam de doTERRA conventie in Salt Lake City in Amerika. Ik, die nog nooit buiten Europa geweest was, laat staan alleen, ging naar Amerika. In mijn eentje… Weer zoiets waarvan ik nooit gedacht had dat ik dat zou doen/durven. Maar ik deed het toch. En oh wat was dat gaaf! En ik heb er zo ontzettend veel geleerd. Ik kwam vol inspiratie terug.

De online workshop werd een online cursus en werd steeds groter. Er deden ook steeds meer mensen mee. Ook collega’s kwamen kijken wat ik nu eigenlijk aan het doen ben. Zo leuk om op die manier weer van elkaar te kunnen leren.

Inmiddels rijd ik half Nederland door om klanten te bezoeken en advies te geven en ontmoet de meest bijzondere mensen. En mijn bedrijf is hard gegroeid. Ik ben veel meer zichtbaar (en voel me daar heel goed bij) en mensen weten mij ook te vinden.

Vooral de laatste maanden van het jaar heb ik zulke leuke dingen mogen doen. Ik ben begonnen met een cursus storytelling, ik heb prachtige contacten gelegd met collega’s waar ik mee ga samenwerken, ik heb bijzondere mensen leren kennen, die ik nu mijn klanten mag noemen.
Ik kan oprecht zeggen dat 2018 een heel goed jaar was voor mij en voor ons. Voor ons allemaal! We zijn als gezin, maar ook individueel allemaal gegroeid. We kunnen terugkijken op een prachtig jaar. Oh en ja, ook voor Roel is er veel veranderd, hij is nu eigenaar van meerdere bedrijven en heeft ook een prachtige samenwerking met een collega opgezet dit jaar. Het was een druk, bewogen, vol jaar maar deze keer vooral met heel veel hoogtepunten! Zo kicken! 2017 was eigenlijk gewoon een dramatisch jaar en als ik nu terug kijk op 2018….. wat fantastisch! HET GAAT GOED!!

2019

Komend jaar wordt Jaap al 10! Over 1,5 maand hebben we een tiener in huis. Dat vind ik wel een dingetje. Hij wordt echt al groot. Hij houdt van gamen (waar heeft hij dát vandaan…?) en zit het liefste de hele dag achter de Playstation. Gelukkig speelt hij ook nog steeds graag buiten en ik ben super trots op hem omdat hij mij zo graag helpt in de keuken en met taakjes in huis.

En Anna gaat hopelijk lekker zo verder. Het is een genot om haar bezig te zien. Ze is vreselijk eigenwijs, maar ik ben er jaloers op hoe ze bij zichzelf kan blijven en lekker haar eigen ding doet. Ze weet wat ze wil én wat ze niet wil maar gelukkig luistert ze meestal wel goed. Ik geniet elke dag van haar.

Ikzelf heb grootse plannen voor 2019! Ik ga uiteraard de Groene Hippie verder uitbreiden. Ik ga webinars geven en masterclasses doen. Nog meer naamsbekendheid en zichtbaarheid. Een Youtube kanaal en podcasts. Zóveel plannen en ik heb er zó veel zin in!

Maar voor 2019 is het doel ook om beter in balans te blijven. Ik heb nogal de neiging om door te draven en teveel ineens te willen doen, zeker als ik enthousiast ben. Meer balans tussen werk en privé. Meer bewust leven en bewust rust en stilte inplannen. Meer leven mét en volgens de natuur. Ik wil meer leren over hoe de maan hierop invloed heeft en ik wil starten met yoga. Grote plannen dus, maar ik geef geen garanties wanneer ze klaar zijn  . Ik doe de dingen op mijn manier, wanneer het mij uitkomt.

Ik hoop in 2019 wat meer aan coaching te gaan doen. Ik wil vrouwen gaan helpen om voor zichzelf te kiezen en te gaan doen waar ze goed in zijn. Vrouwen inspireren om hun hart te volgen en te luisteren naar zichzelf. Ze laten zien dat er een andere weg is, zoals die er ook voor mij was. Een weg die leidt naar een gelukkiger en gezonder leven.

Gelukkig nieuwjaar!

 

Liefs

Sandra

Spread the love