Time to make a change

Ik kijk om me heen en zie veel mensen dag in en dag uit hetzelfde doen, hetzelfde eten, hetzelfde leven. Elke dag weer. Zich dagelijks, wekelijks, jaarlijks hetzelfde voelen.

Ik kijk om me heen en zie mensen gefrustreerd raken. Ze willen iets anders. We willen iets anders. Een andere manier, waardoor we ons wél beter voelen. Veel mensen weten dat het nu tijd wordt voor iets anders. Niet meer die enorme druk elke dag. Niet meer zoveel moeten. Ik zie dat mensen de controle over hun leven terug willen.

Medicijnen gaan als warme broodjes over de toonbank. Paracetamol, antibiotica, antidepressiva, Ritalin, etc. Maar écht helpen doen ze niet. Het is een “snelle oplossing” voor een probleem, maar de échte oorzaak van het probleem wordt niet opgelost. We kijken niet naar de onderliggende oorzaak. Naar stress, naar voeding, naar natuurlijke middelen ter ondersteuning van je gezondheid. Zónder bijwerkingen.

De meeste mensen zijn zich hier niet eens van bewust. Dat er heel vaak een achterliggende oorzaak is. Het is niet normaal als je kind bijvoorbeeld om de haverklap een oorontsteking heeft. Je kunt dan antibiotica blijven geven, maar de oorontsteking blijft terugkomen. De oorzaak wordt niet aangepakt. We zeggen zo snel ‘oh het zit in de familie, of het zit in de genen’, maar dat is bijna nooit het geval! Ik zie het om me heen zo vaak gebeuren. Het maakt me verdrietig dat wij het allemaal zó gewend zijn om naar chemische, synthetische middelen te grijpen, zodra er “iets” is. Dat de meeste mensen geen idee hebben dat het ook anders kan. Dat medicijnen, áls ze al werken, dat vaak maar tijdelijk doen en veel bijwerkingen hebben. Dat nog maar zo weinig mensen weten dat er andere manieren zijn.

Wist je dat onze westerse medicijnen gebaseerd zijn op essentiële oliën? Maar dan zijn ze synthetisch. Nagemaakt. Hierdoor zijn ze vaak minder effectief en hebben ze meer bijwerkingen dan de plantcomponenten waarvan ze zijn nagemaakt.

Je kunt je gezondheid op heel veel manieren ondersteunen met essentiële oliën. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als natuurlijk medicijnkastje. Je kunt oliën namelijk prima inzetten bij hoofdpijn, oorpijn, buikpijn, spierpijn, ter verlichting bij griep en verkoudheid. Maar ze kunnen ook ondersteunen bij beter slapen, burn-out of depressieve klachten en nog zo veel meer.

En het allermooiste is misschien nog wel dat alle essentiële oliën niet alleen een fysieke werking hebben, maar ook een emotionele. Je kunt de oliën dus inzetten als natuurlijk medicijnkastje, maar ze brengen je uiteindelijk zoveel meer.

Ze helpen bij het helen van je hart en je ziel. Inspireren je om méér uit het leven te halen. Om je ware potentie te ontdekken. Om bewust en met intentie te leven.


Ik kan niet begrijpen dat nog maar zo weinig mensen hiervan weten. Vandaag was in het nieuws dat steeds meer werknemers kampen met burn-outklachten en dat is niet zo gek. De druk is erg hoog. Mensen “moeten” zo veel. Maar het kan echt anders. Er is een andere manier. Essentiële oliën kunnen je helpen om uit deze vicieuze cirkel te ontsnappen. Om meer rust te creëren in je hoofd en in je lijf. Ze kunnen je helpen met prioriteiten stellen. Helpen je om na te denken wat nu écht belangrijk is in je leven en ook wat dat dus niet is. Dit zal je helpen om je leven te veranderen en te kiezen voor minder stress en minder moeten. Om te kiezen voor verandering.

Dat is mijn doel: Mensen helpen met deze veranderingen. Meer bewustzijn creëren en meer bekendheid met deze oliën. Ieder gezin zou deze in huis moeten hebben!

Wil jij na het lezen van dit artikel meer weten over deze prachtige, helende oliën? Je kunt gratis mijn online basiscursus essentiële oliën volgen op facebook. Stuur me even een mail op info@degroenehippie.nl

Spread the love