Waarom doTERRA?

De essentiële oliën van doTERRA zijn de zuiverste en veiligste pure etherische oliën die verkrijgbaar zijn. doTERRA is constant bezig met het onderzoeken, verbeteren en ontwikkelen van nieuwe producten met wetenschappers en artsen.
doTERRA’s essentiële oliën zijn 100% puur natuur. Ze worden zorgvuldig gewonnen uit planten, op het perfecte moment en door ervaren boeren over de hele wereld, zodat de olie de precies de juiste samenstelling en efficiëntie heeft.

Elke olie wordt uitgebreid getest volgens het CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) protocol. doTERRA is het enige bedrijf dat volledig open is over wat er in hun flesjes zit. Op hun website: https://sourcetoyou.com kun je het kwaliteitsrapport lezen van elke individuele olie die ze verkopen.

Co-Impact Sourcing

Waarom zou het jou iets kunnen schelen of je lavendel uit Frankrijk komt, of jouw frankincense uit Somalie of jouw tea tree uit Australië? Omdat olie uit planten die in hun natuurlijke omgeving groeien beter, effectiever is. De zon, de temperatuur, de hoeveelheid regen heeft allemaal invloed op een plant. En je kunt je voorstellen dat lavendelolie van lavendelplanten uit Frankrijk effectiever is dan van lavendelplanten die bijvoorbeeld hier in Nederland langs de snelweg geplant zijn. Het maakt dus uit dat de olie komt uit planten in hun natuurlijke omgeving.

Veel van de planten waar olie van gemaakt wordt staan in ontwikkelingslanden, zoals Somalie (fankincense), Guatemala (cardamom), Madagascar (Ylang ylang) en Haïtie (vertiver).

doTERRA werkt via hun co-impact soucing model, wat in de video hieronder beschreven wordt:

Wintergreen uit Nepal:

Een van de mooiste video’s van doTERRA en een van de belangrijkste redenen waarom ik met doTERRA wil werken.

Vertiver uit Haïti:

Wetenschappelijk onderzoek:

Source to you legt uit hoe het zit met kwaliteitscontrole van de doTERRA producten, maar er zijn ook duizenden onafhankelijke onderzoeken en studies gedaan naar de voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid. doTERRA heeft een website waar al deze onderzoeken verzameld zijn: www.aromaticscience.com