Lavender essentiële olie.

Beschrijving:

Lavender essentiële olie wordt stoom gedestilleerd uit de bloem van de lavendelplant. Aromatisch heeft lavendel een poederachtige, bloemige, lichte geur. 

Lavendel wordt al eeuwenlang gebruikt en gekoesterd vanwege zijn onmiskenbare aroma en talloze voordelen. In de oudheid gebruikten de Egyptenaren en Romeinen lavendel voor baden, ontspanning, koken en als parfum. 

De kalmerende en ontspannende werking zijn de meest opvallende eigenschappen van Lavender. 

De beste lavendel komt uit Frankrijk en Bulgarije (waar de lokale boeren profiteren van het co-impact sourcing model). Er is 15 kilo lavendel nodig om één flesje lavendel van 15ml te maken! 

Vanwege de veelzijdige eigenschappen van lavendel wordt het beschouwd als de must-have olie die altijd bij de hand is. 

Gebruik:

  • Wanneer je de olie inademt heeft het een kalmerend en rustgevend effect op het zenuwstelsel. Onderzoek heeft aangetoond dat Lavenderolie angst kan verminderen. Ik doe deze in de diffusers op de slaapkamers omdat hij helpt bij het rustig worden en lekker slapen. Of je kunt een paar druppels op een bolletje watten doen en in je kussensloop stoppen voor hetzelfde effect. Je kunt de olie ook op je huid smeren, achter in je nek en op je slapen om te ondersteunen bij het slapen. (Denk aan de juiste verdunning)
  • Combineer Lavender met Lemon en Peppermint tegen hooikoorts. Lavender is een natuurlijke anti-histamine, waardoor hij helpt bij allergische reacties. 
  • Het inademen van Lavender essentiële olie kan helpen bij darmklachten omdat het werkt tegen krampen. 
  • Lavender is super voor de huid! Het is een fijne olie om toe te voegen aan je zelfgemaakte huidverzorgingsproducten en is de eerste olie die ik pak voor alles wat met de huid te maken heeft. Je kunt hem op de huid aanbrengen om te helpen bij het genezen van kleine huidirritaties inclusief brandwondjes en/of zonnebrand, sneetjes, acne wondjes en om de jeuk te stoppen bij muggenbulten. Gecombineerd met Melaleuca helpt Lavender om bij muggenbulten de jeuk te stoppen, de genezing te versnellen en voorkomt het littekens.
  • Een van mijn favoriete manieren om Lavender te gebruiken is in bad (voor de kinderen). Mijn kinderen (en ik) hebben nogal snel last van een droge huid. Een bad met kokosolie en lavendelolie is dan heel erg fijn. 
    Het is wel belangrijk dat je de olie nooit zo in het bad gooit (dan blijft hij erop liggen) maar altijd mengen met iets van badschuim, zeep of een basisolie. 
  • Vind je de geur van Lemon in je zelfgemaakte schoonmaakmiddelen wat te heftig, voeg er dan wat druppels Lavender aan toe. 
  • Lavender kan ook gebruikt worden bij het bakken en is vooral lekker bij recepten waar citroen in zit.

Emotionele werking: 

Lavender wordt beschouwd als de “olie van de communicatie” en helpt bij het loslaten van de angst om je ware zelf te laten zien. Het bevordert emotionele eerlijkheid en een moedige geest.

Lavender helpt je bij het vrijgeven van geblokkeerde communicatie, angst voor afwijzing, vernauwde, gespannen, razende gedachten, emotionele oneerlijkheid, verbergen, angst voor zelfonthulling, zich ongezien, ongehoord of onbemind voelen. 

Meer lezen? 15 manieren om Lavender essentiële olie te gebruiken.

Let op: Deze uitleg en aanbevelingen gelden alleen voor gebruik van DōTERRA essentiële oliën! Gebruik deze aanbevelingen nooit voor een ander merk oliën. 

Spread the love