Holistische haarverzorging

Zoals je in mijn blog over gifstoffen hebt kunnen lezen, zitten er in haarverzorgingsproducten veel gifstoffen. Stoffen die je hormonen uit balans brengen, astmatische klachten kunnen veroorzaken en nog veel meer andere klachten, zoals onder meer eczeem. Ik ben eens gaan kijken wat er allemaal in mijn haarverzorgingsproducten zat. Door de auto-immuun ziekte van mijn kinderen ben ik een expert geworden in het lezen van voedingsetiketten, maar de etiketten van mijn verzorgingsproducten kon ik absoluut niet lezen. Ze zitten bomvol stoffen die ik niet ken en niet begrijp. Of ze nu schadelijk zijn voor mijn gezondheid of niet, wat doen ze daar? Waarom zitten ze er in? Natuurlijk zijn ze in ieder geval niet. En bevorderend voor mijn gezondheid ook niet. Weg dus met die troep! Ik ga het helemaal anders doen en over naar natuurlijke haarverzorging.

Maar hoe dan?

Wist je dat je heel veel (haar)verzorgingsproducten super makkelijk zelf kunt maken? Van simpele ingrediënten en essentiële oliën maak je van alles en dat hoeft helemaal niet duur te zijn.

Ik ga hier een aantal van mijn favoriete recepten voor haarverzorgingsproducten met je delen.

Er volgen de komende tijd nog meer recepten. Deze kun je vinden onder groene hippie headquarters/haarverzorging

Ik heb niet altijd zin en tijd om zelf alles te maken. Gelukkig zijn er ook een aantal goede alternatieven op de markt. Zorg dat je altijd natuurlijke, organische producten gebruikt. Dan zit je goed. Zelf gebruik ik, als ik geen zin heb om ze zelf te maken, de haarverzorgingslijn van doTERRA, maar er zijn meer merken die goede producten hebben.

Wil je weten hoe je de beste kwaliteit essentiële olie kunt bestellen, klik dan hier

Spread the love