2017, een jaar van grote hoogtepunten en diepe dalen

Sandra

In 2017 zou ik (eindelijk) mijn opleiding afronden. In mei en juni praktijkdagen volgen en in juli examen doen. Dat ging ik halen! Terwijl ik druk met mijn studie bezig was, leerde ik begin mei via een vriendin over doTERRA en wat essentiële oliën voor je gezondheid kunnen doen. Ik vond het een prachtige aanvulling op mijn leven, dus naast mijn studie dompelde ik me onder in alle informatie die ik kon vinden over essentiële olie.

Mijn planning liep in de soep toen mijn zoon Jaap volledig vastliep op school. Ik heb hem, in overleg met school, zes weken (deels) thuis lesgegeven. Dat was best pittig, want ik wist in eerste instantie niet eens waar ik moest beginnen. Ik heb zelf ook begeleiding gehad hierin en fijne tips over onder andere welke boeken te gebruiken. Gelukkig kon hij daarna nog een paar weken wel volledig naar school, zodat ik flink kon studeren.

Jaap

Mijn examen heb ik gehaald en ik mag me nu dus Natuurvoedingsadviseur noemen. Inmiddels wist ik al dat ik me niet alleen met voeding wil bezighouden. Ik wil op een bredere manier mensen helpen. In ieder geval ook met essentiële olie.

Rond de zomervakantie kwam mijn grote droom uit! De Groene Hippie is ontstaan! Mijn eigen bedrijfje waar ik super blij mee ben. Eindelijk (ik ben 39) heb ik ontdekt wat ik wil doen met mijn leven. Hoe ik mensen kan en wil helpen en hoe ik kan bijdragen aan onze wereld.
Ik was in de 7e hemel. Mijn website werd ontwikkeld, logo gemaakt en na de zomervakantie, als de kinderen weer naar school zouden gaan, zou ik gaan knallen.

Helaas lopen de dingen niet altijd zoals je zou willen….

Na twee weken school werden de problemen van Jaap op school zo groot dat er geen andere oplossing meer was. Hij zou naar een andere school gaan en tot die tijd bleef hij thuis bij mij. Tot de herfstvakantie bleef hij dus thuis en daarna kon hij starten voor een observatieplaatsing op een speciale basisschool. Dat was best heftig. Ik moest ineens lerares zijn in plaats van werken aan mijn eigen bedrijf.

Nadat hij op zijn nieuwe school begon ging het gelukkig wat beter met Jaap. Mijn dochter Anna begon echter ook problemen te krijgen met /op school. Dus ook voor haar moesten we op zoek naar een andere school. Best een gedoe, vind ik. Je verandert niet ‘zomaar’ van basisschool. Gelukkig vonden we snel een andere school en nu, na de kerstvakantie gaat ze daar starten. We hebben er allemaal een supergoed gevoel bij, dus ik denk dat het met Anna op haar nieuwe school wel goed gaat komen.

Anna

Helaas gaat het met zoonlief de laatste maand weer achteruit (en nee, dat heeft in zijn geval niets te maken met ‘’decemberstress”). Dat wordt de uitdaging voor 2018: zorgen dat ook hij zijn plekje vindt in deze wereld.

Zoals je kunt lezen, was 2017 een heftig jaar voor ons (en dan is dit nog kort samengevat en heb ik de helft overgeslagen… ). Nu is het tijd om 2017 af te sluiten met dankbaarheid. Ondanks alles heb ik veel om dankbaar voor te zijn en was het ook een heel mooi jaar. Ik ben erg dankbaar voor het feit dat ik niet “moet” werken en alles kán laten vallen om mijn kinderen op te vangen.

Jaap zelf lesgeven was een uitdaging, maar ook een super waardevolle ervaring: we hebben veel van elkaar geleerd!

Ik ben dankbaar voor mijn bedrijf.

Het geeft me een doel in mijn leven. Het is echt van mij (en het draait even niet om de kinderen) en het geeft me de flexibiliteit om er te zijn voor gezin wanneer dat nodig is. Groeien (lees: geld verdienen) gaat langzaam, vooral omdat ik er niet genoeg tijd in kan steken, maar dat geeft niets. Ik heb mijn eigen kleine plekje in de wereld geclaimd. De Groene Hippie staat er en is van mij! De rest komt wel. Langzaam maar zeker.

Ik ben dankbaar voor mijn gezin.

Mijn man en mijn twee bijzondere kinderen. Hoogbegaafd, ADHD, faalangst, Coeliakie, de Ziekte van Crohn, perfectionistisch, PERFECT! Het is hier nooit saai in huis . We leren elke dag. Samen. Met elkaar en vooral ook ván elkaar.

Ik ben dankbaar voor de steun van mijn familie en vrienden.

Zonder hun hulp had ik niet kunnen doen wat ik dit jaar gedaan heb. Vooral mijn man ben ik erg dankbaar. Hij steunt me altijd in mijn ‘projecten’, creativiteit en oplossingen van problemen. (En hij betaalt de rekeningen…;) )

Roel

2018 wat ga je ons brengen?

In 2018 ga ik hard aan de slag om voor Jaap de juiste plek te vinden. Om hem te helpen groeien en zichzelf te zijn.

Anna gaat starten op haar nieuwe school en ik ga haar helpen ( voor zover ik dat kan) om haar draai daar te vinden.

En ik? Ik hoop dit jaar meer tijd te kunnen besteden aan mijn bedrijf. Ik wil starten met het geven van workshops over essentiële oliën. Ik wil nog wat cursussen volgen en De Groene Hippie verder ontwikkelen.
Of dat allemaal lukt?

Volg mij op instagram: @degroenehippie
Op facebook: www.facebook.com/degroenehippie
Of via de website www.degroenehippie.nl

Spread the love