Geranium en de iTOVI scanner

Ik schaam me een beetje. Ik heb in november vorig jaar de iTOVI scanner gekocht en ik heb er eigenijk al die tijd niet veel mee gedaan. Het idee was super tof. Een collega had hem en heeft mij toen gescand. De uitkomst klopte toen wel dus ik vond het wel gaaf. Vervolgens heb ik eigenlijk niets meer mee gedaan….

De iTOVI scanner meet welke oliën en supplementen je lichaam nodig heeft. Het gaat voor deze post te ver om helemaal uit te leggen hoe dat werkt, dat zal ik een andere keer nog wel doen.

Anyway, ik had hem dus al lang niet gebruikt.

Zoals jullie in mijn vorige posts hebben kunnen lezen, zit ik de laatste tijd niet lekker in mijn vel. En als het even niet zo lekker gaat vergeet ik ook om mijn oliën en supplementen dagelijks te gebruiken, wat de situatie alleen maar erger maakt.

Na terugkomst van de Europese conventie van DōTERRA in Düsseldorf was ik er wel klaar mee om me niet fit te voelen. Ik wilde verandering. In mijn geval begint dat met dagelijkse dingen. Dagelijks kleine stapjes. Kleine dingen in mijn dagelijkste routine integreren waardoor ik me beter ga voelen. specifiek betekent dat elke ochtend een druppel lemon in mijn water en daarbij gelijk mijn supplementen innemen. Dat maakt al een enorm verschil in hoe ik me voel.

Daarnaast wilde ik ook weer meer olie gaan gebruiken. Maar welke dan? Ik ben er enorm goed in (als zeg ik het zelf) om aan te voelen welke olie ándere mensen nodig hebben. Ik geef veel adviezen wat dat betreft, maar voor mezelf is dat lastiger. Ik kan op zich best wat oliën bedenken die op dit moment goed voor me zijn, maar waar ga ik beginnen? Om te beginnen: Waar zit nou eigenlijk de kern van mijn problemen? Want dáár moet ik een olie op inzetten. Maar het is best lastig om (in je eentje) bij de échte kern van het probleem te komen.

Dus bedacht ik: de iTOVI! Laat ik mezelf eens scannen en kijken wat de iTOVI zegt dat ik nodig heb.

Ik was eerlijk gezegd best zenuwachtig. Ik heb een heel duur apparaat gekocht waarvan ik eigenlijk zelf nog niet helemaal overtuigd was dat het goed werkt… hmmm…


Ik heb de scan gedaan en op nummer 1 stond Geranium. Ok. Eens kijken in mijn boeken…

Het boek Breng je emoties in balans met essentiële oliën van Thorsten Weiss zegt het volgende:
“Geranium: Ik open mijn hart en voel me geborgen in de moederlijke kracht van de liefde. Ik houd van mijn innerlijk kind en voed het .Ik voel me zeker. Geraniumolie bevordert het loskomen van onderdrukt verdriet of onderdrukte pijn. Het geeft je de zekerheid, het vertrouwen en de geborgenheid terug die je als ‘gekwetst kind’ bent kwijtgeraakt. Daardoor kun je de pijn anders bekijken en uiteindelijk ook loslaten.”

Ok. Die komt binnen. Ja de afgelopen tien jaar waren enorm heftig en ik heb zoveel meegemaakt waarvan ik de kans niet gehad heb om het allemaal te verwerken. Hier zit wel iets in.

Op de tweede plaats stond Neroli. Een zonnige olie die helpt bij emotionele problemen. Deze verhoogt het serotonine gehalte in de hersenen.

Hier ben ik dus mee begonnen deze week. 2 á 3 keer per dag smeer ik Geranium over mijn hartstreek en Neroli draag ik als parfum. Achter mijn oren, in mijn nek en op mijn polsen.

Gisteren was ik rustig in mijn eentje in de tuin aan werken toen er ineens uit het niets een heftige herinnering omhoog kwam. Van ruim 10 jaar geleden. Toen mijn man in het ziekenhuis lag en heel, heel ernstig ziek was…. Ik was even helemaal van slag, want in mijn hoofd speelde de hele situatie zich opnieuw af.
Ja, eigenlijk wist ik wel dat ik de hele situatie nooit goed verwerkt had. Ik moest dóór op dat moment. Had geen keuze. Geen tijd om stil te staan bij mijn angst om hem kwijt te raken. Nu had ik er wel tijd voor en even werd ik overspoeld door de angst en het verdriet van toen.

Even later kwam de opwinding. Hoe gaaf is dit! Hoe bijzonder is dit! Hoe gaaf is het dat een essentiële olie dit voor je kan doen!!! Ik gebruik ze al een paar jaar, maar dit maakte een diepe indruk op mij!

Ik ga voorlopig nog even door met het gebruiken van deze olie. Blijkbaar weet mijn iTOVI scanner dus ontzettend goed wat ik nodig heb en ik voel me er erg goed bij!

Spread the love