Kindness is your superpower!

Wauw wat een dag was dit zeg. De hoofdspreker vanmorgen op de conventie was Leon Logothetis. Ook wel bekend als The Kindness guy. Het ging eigenlijk de hele ochtend over vriendelijk zijn, ook tegen compleet vreemden. Het is zo simpel om aardig te zijn tegen iemand. Het is een klein gebaar, maar het kan voor die ander een enorm verschil maken!

 💚

Veel mensen zijn eenzaam. Voelen zich eenzaam omdat ze niet gezien worden. Als je aardig bent tegen iemand, dan zie je die persoon echt. Gezien worden is ontzettend belangrijk en zorgt ervoor dat mensen minder eenzaam zijn.

Leon had een prachtige presentatie en dat zorgde ervoor dat we allemaal moesten huilen. Het raakte ons echt. En ik realiseer me dat ook ik vaak snel iets zeg zonder mensen echt te zien. Zonder oprechte aandacht. Zonder echt aardig te zijn. Ik ga proberen dat anders te doen.

💚

Na de lunchpauze vond ik het wel even genoeg geweest. Proberen om niet te huilen en het dan uiteindelijk niet meer binnen kunnen houden is het ideale hoofdpijnrecept en ik had eerlijk gezegd ook even genoeg van al die mensen om me heen. Ik wilde even naar huis. Alleen. Even werken, even ontspannen, even geen mensen. Ik wilde eigenlijk naar het appartement lopen. Even wat beweging en ook omdat ik het niet fijn vind om in mijn eentje in een taxi te zitten (je weet maar nooit) en ik had echt geen zin meer om tegen iemand te praten. Maar goed, ik moest nog even iets ophalen en vervolgens bleek het een uur lopen naar het appartement. Dat vond ik toch te lang, dus toch maar een taxi bestellen, dan is het tenminste de moeite en ben ik nog even lekker alleen thuis.

💚

Ik ben nog steeds onder de indruk van wat er gebeurde..

💚

Ik stap in de taxi en de grote, mannelijke taxichauffeurs vraagt hoe mijn dag tot dan toe was. Ik lach en zeg dat ik een geweldige dag gehad heb, maar dat ik nu graag naar huis wil. Zijn antwoord is: Jouw lach maakt mijn dag nu weer helemaal goed. Ik geef meteen toe dat mijn reactie niet best is, maar ik kijk met ruk op naar de chauffeur en mijn lijf verkrampt. Oke, we zitten met z’n tweeën in de auto, ik kan er niet uit. Waar gaat dit naartoe? Ik heb geen idee of hij de juiste route rijdt… Ik ben er niet trots op, maar dat is wat er in een seconde door mijn hoofd ging. Totdat hij me in zijn binnenspiegel aankijkt en ik zie dat hij tranen in zijn ogen heeft. Meteen verdwijnen mijn zorgen en vraag ik hem wat er gebeurt is.

💚

Hij vertelde me wat hij had meegemaakt. Voor mij zat er een vrouw in zijn auto. Hij vraagt haar ook netjes bij het instappen hoe haar dag gaat. Ze antwoord niet. Hij dacht dat ze hem misschien niet gehoord had, dus hij vraagt het nog een keer. Weer geen antwoord. Hij vraagt haar waarom ze hem geen antwoord geeft. Dan zegt ze iets: Ik praat niet met zwarten.

💚

Mijn mond valt open van verbazing. Bestaan dit soort mensen echt nog?

💚

Hij vertelt verder. Hij wilde haar eigenlijk uit de taxi zetten, maar besloot dat niet te doen. Dan zou hij net zo erg zijn als zij. Hij wilde respectvol en netjes blijven en bracht haar gewoon naar haar bestemming. Aan het einde van de rit vroeg hij haar, waarom ze bij hem in zijn taxi was gestapt. Ze kon bij het bestellen al zien dat hij zwart was. Ze had gewoon kunnen annuleren. Ze zei dat ze ervoor betaalde en dat hij haar daarheen moest brengen waar zij naartoe wilde. Voordat ze uitstapte, op haar bestemming, liet hij haar zien dat hij de rit annuleerde. Dat hij op deze manier haar geld niet wilde. Zij stapte uit en liep zonder iets te zeggen weg.

💚

Wauw. Ik zei dat ik veel respect had voor zijn reactie. Ik had haar waarschijnlijk de taxi uitgezet. Ik vind het erg knap dat hij dat niet gedaan had. Ik vertelde hem over mijn ochtend en over het aardig zijn. Hoe een kleine moeite het is om aardig te zijn en dat je daarmee de ander en jezelf helpt.

💚

Mijn taxichauffeur was zo ontdaan door de mevrouw dat hij na mijn rit eigenlijk naar huis had willen gaan en stoppen. Na ons gesprek zei hij dat hij door zou gaan. Dat ze het niet waard was en dat het gesprek met mij hem had laten zien dat er veel meer aardige mensen zijn! Wauw! Mijn hart stroomde over na dit gesprek! Dit is dus waarom je aardig moet zijn tegen mensen! Een klein gebaar van jou (gewoon een vriendelijke lach), kan voor een ander ontzettend veel betekenen! Wat een lieve man was dit en wat ben ik blij dat ik hem vanmiddag tegen kwam!

💚

Ik zei hem dat er nog een conventiecentrum vol zat met allemaal mensen die de hele ochtend over vriendelijk zijn hadden gesproken. Ik denk dat hij vandaag nog wel meer aardige mensen tegen komt!

Meer weten over Leon Logothetis? Kijk dan The Kindness Diaries op Netflix.

” The way to truly change the world is to give”

Spread the love