Een natuurlijke oplossing voor klachten bij PMS en menopauze

Heb je last van PMS? Of overgangsklachten? Dan ben je niet alleen!

Veel vrouwen hebben maandelijks last van PMS (premenstrueel syndroom). Dit uit zich in klachten als prikkelbaarheid, angst, zwaarmoedigheid, een opgeblazen gevoel, gevoelige borsten, hoofdpijn en krampen. Vaak komen deze klachten ook voor als vrouwen in de overgang zijn. De klachten worden waarschijnlijk veroorzaakt door het uit balans zijn van hormonen.

Op zoek naar een natuurlijke oplossing voor deze klachten? Dan zijn er een aantal dingen belangrijk:
Ten eerste kunnen gezonde voeding en voldoende vocht helpen om je hormonen stabiel te houden. Volgens onderzoek zouden cafeïne en chocolade de klachten bij PMS verergeren. Ook stress heeft invloed en kan hormonen uit balans brengen. Een gezonde leefstijl met voldoende beweging en minder stress zal helpen je hormonen in balans te houden.

Daarnaast kun je veel doen tegen de maandelijkse klachten met supplementen en essentiële oliën.
Er is een speciale mix van essentiële olie (blend) voor maandelijkse klachten bij PMS en klachten van de overgang. Dit is een blend met onder andere Clary Sage, Lavender, Bergamot, Ylang Ylang en Geranium. Deze blend geeft een verkoelend effect op de huid en zorgt voor emotionele balans. Ook vermindert het krampen.
Naast essentiële oliën kunnen supplementen bijdragen aan het in balans brengen en houden van hormonen. Ik gebruik hiervoor een Phytoestrogen Essential complex.

Dit complex bestaat uit een krachtige mix van plantaardige Fyto-oestrogenen uit soja, granaatappel en lijnzaad die de effecten van oestrogeen in het lichaam nabootsen. Het helpt op een natuurlijke manier een gezonde hormoonbalans te houden. In combinatie met een gezonde leefstijl kan dit supplement gebruikt worden om te ondersteunen bij klachten van PMS of de overgang.

Spread the love